Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

3

ОДПІ ВМРРЗГ, користувач 1ua
ВМРРЗГ ОДПІ
Тема: ПОДАТКОВА ІНФОРМУЄ >>>

Про зміни до Податкового кодексу України, під час проведення сеансу телефонного зв'язку «гаряча лінія»

Нещодавно під час проведення сеансу телефонного зв'язку «гаряча лінія» із завідувачем сектором взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю Миргородської ОДПІ Білоумцевою В.М. були розглянуті питання щодо змін у податковому законодавстві.

В процесі спілкування Білоумцева В.М відзначила, що зміни до Податкового кодексу України вдосконалюють норми практично кожного розділу Кодексу, спрощують процедури реєстрації платників, покращують адміністрування податків.

Особливу увагу було приділено питанню удосконалення спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, а саме:

розширенню переліку видів діяльності, що можуть здійснюватися платниками податків, які працюють за спрощеною системою оподаткування;

введенню мораторію до кінця 2012 року на застосування фінансових санкцій за помилки, допущені при заповненні податкових декларацій і книг обліку доходів;

спрощенню процедури отримання платниками єдиного податку свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ і скороченню терміну реєстрації такого платника з 10 до 5 робочих днів.

 

Новий сервіс – кожному платнику

Нещодавно відкритий Центр обслуговування платників податків у приміщенні Миргородської ОДПІ підвищує якість податкових адміністративних та інформаційних послуг. На сьогодні  основною задачею податкового органу, як сервісної служби є створення комфортних умов платникам податків та належне їх обслуговування; розширення переліку послуг, що надаються, з урахуванням їх потреб та побажань.

Однією з нових послуг є отримання Довідки про відсутність заборгованості з податків та зборів в електронному вигляді, - повідомив начальник Миргородської ОДПІ Олександр Петрович Зайченко під час зустрічі з представниками бізнесу.

Також були обговорені питання отримання безкоштовних  посилених сертифікатів ключів електронного підпису, надання послуг Інформаційно-довідковим департаментом Державної податкової служби. Все більше платників податків оцінюють зручність та доступність податкової звітності в електронному вигляді. На сьогодні майже 100 % платників податку на додану вартість подають податкову звітність в електронному вигляді.

На завершені зустрічі розглянуті проблемні питання в оподаткуванні підприємств та пошуки шляхів їх вирішення, зміни в податковому законодавстві, роботу сервісу «Пульс податкової» тощо.

 

Нові сервіси та зміни податкового законодавства
покращать інвестиційний клімат

Начальник Миргородської об’єднаної державної податкової інспекції Олександр Петрович Зайченко провів зустріч з керівниками  підприємств з іноземними інвестиціями, в ході якої повідомив про позитивні зрушення у взаємовідносинах з платниками податків, а також про новації податкового законодавства в останній час та їх вплив на інвестиційну привабливість регіону.

 В свою чергу керівники іноземних компаній  пропонували  спростити вимоги до оформлення та подачі податкових документів, використовувати однозначність трактування норм податкового законодавства, На останньому місці в списку їхніх пропозицій – зменшення кількості планових і позапланових перевірок.

 Отже, завдяки сучасним технологіям, податкова служба активно втілює в життя окремі пропозиції інвесторів. Сьогодні на офіційному веб-порталі ДПС України (http://www.sts.gov.u...>www.sts.gov.ua)  безкоштовно можна отримати інформацію про свого  бізнес – партнера (про перебування на обліку  в податкових органах та відсутність у нього податкового боргу), у розділі «Реєстр платників ПДВ» можна дізнатися про анульовані свідоцтва.

Одним із перших сервісів запрацював антикорупційний сервіс «Пульс податкової», який працює за принципом call-back центру, тобто, скаргу не тільки вислухають, а й через певний час нададуть інформацію про дії, які були застосовані для вирішення проблемного питання.

Для покращення рівня обслуговування платників податків, які звітують в електронній формі, ДПС України запроваджує надсилання «Довідки про відсутність заборгованості з податків і зборів (обов’язкових платежів), що контролюються органами» на електронний запит платників податків.

Також для поліпшення умов роботи бізнесу  у податковій інспекції  відкрито Центр обслуговування платників податків, запроваджено безкоштовну видачу  сертифікованих електронних ключів.

 

Право громадян на звернення

Одним із напрямів роботи зі зверненнями громадян є особистий прийом громадян посадовими особами Миргородської ОДПІ, який проводиться згідно графіка, розміщеного на інформаційному стенді у приміщенні податкової інспекції та на Web-сайті ДПА у Полтавській обл. Особистий контакт керівників інспекції з громадянами та платниками податків – це дуже ефективний засіб спілкування, який формує позитивне враження у платників та високий ступень відповідальності у керівників органів державної податкової служби.

Так, з початку 2012 року на особистий прийом до керівництва ОДПІ звернулось  5  громадян.

 

ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН
посадовими особами Миргородської об’єднаної державної податкової інспекції  Полтавської області ДПС

 

Зайченко Олександр Петрович – начальник Миргородської ОДПІ  Полтавської обл. ДПС –  кожний  вівторок  з 11-00  до 13-00 год.

Молочко Наталія Володимирівна  перший заступник начальника Миргородської ОДПІ  Полтавської обл. ДПС  - кожну  середу  з 11-00  до 13-00 год.

Журавель Людмила Миколаївна - заступник начальника – начальник Великобагачанського відділення -  кожний  понеділок  з 09-00до  18-00 год.

Ільченко Павло Васильович – заступник начальника – кожний четвер з 14-00 до 16-00 год.

Поліщук Сергій Анатолійович  -  заступник начальника  -  кожний понеділок з 10-00 до 12-00 год.

Сліпець Володимир Іванович - заступник  начальника – начальник Шишацького відділення  – кожну  середу  з 09-00  до 18-00 год.

Бережна Людмила Володимирівна – заступник начальника управління - начальник відділу адміністрування податку на прибуток управління оподаткування юридичних осіб – кожний понеділок з 11-00 до 13-00 год.

Бережний Кирило Михайлович – начальник управління податкового контролю – кожний вівторок з 14-00 до 16-00 год.

Подоляка Людмила Олексіївна – начальник управління оподаткування фізичних осіб кожний понеділок  з 16-00  до 18-00 год.

Шкурко Світлана Михайлівна – начальник управління оподаткування юридичних осіб - кожний вівторок з 9-00 до 11-00 год.

 

Попередній запис на прийом проводиться щоденно з 9-00 до 18-15 години у Центрі обслуговування платників податків або за телефоном 5-21-60.

 

Швидке та якісне обслуговування платників податків

Зараз в Україні активно відбувається процес перетворення  податкової служби на висококваліфіковану сервісну службу. З цією метою 8 травня поточого року в Миргородській ОДПІ Полтавської області ДПС розпочав сою роботу Центр обслуговування платників податків. Приміщення Центру облаштоване за єдиним фірмовим стилем, затвердженим ДПС України за для швидкого та якісного обслуговування платників податків. Відразу при вході функціонує зал очікування. В цьому залі розміщено стенди з інформацією про порядок роботи центру, посадових осіб та їх контактні телефони,  зразки заповнення необхідних документів та інше.

Є доступ до Інтернету через зону  WI-FI.

Для зручності платників податків у будні дні час роботи Центру продовжено до 20-00 години. Крім того у суботу Центр працює з 09-00 до 16-00 години.

Спілкування працівників Центру відбувається на партнерських засадах, послуги надаються з задоволенням, тому є сподівання, що поява Центру в м. Миргороді – це насамперед подарунок його відвідувачам.

За цей короткий термін роботи послугами Центру скористалися більше 2000 платників податків.

 

Негативні наслідки прихованої заробітної плати

На сьогодні чимало роботодавців ігнорують виплату гарантованого рівня мінімальної заробітної плати та не декларують оплату  праці працюючих, виплачуючи  їм  «тіньові» заробітки.

В таких випадках громадянам слід пам'ятати, що заробітна плата, яка виплачується у «конвертах» – це тимчасове благо, яке має негативні наслідки, насамперед, для них. Перш за все – це ризик залишитися без права на отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсії. Працюючи неофіційно, людина не може розраховувати на виплату їй лікарняних та інших обов'язкових виплат.

Працівниками податкового органу приділяється значна увага виявленню схем та механізмів невиплати заробітної плати, погашенню заборгованості із заробітної плати, дотриманню працедавцями вимог чинного законодавства при використанні праці найманих робітників.

В результаті проведеної роботи протягом 7 місяців поточного року виявлено 88 неоформлених працівників у 96 приватних підприємців. Порушникам донараховано більше 20,0 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

 

Понад 393  млн. грн.  податків надійшло до бюджетів усіх рівнів
від платників регіону

У січні-липні 2012 року до Зведеного бюджету України платники податків регіону сплатили 393,5 млн. грн. платежів, що контролюються податковим органом. Це на 63,2 млн. грн. перевищує минулорічний показник.

Державний бюджет отримав –  275,5  млн. грн., що на  34,4  млн. грн. перевищує надходження минулого року, місцеві бюджети –  118,0 млн. грн., що на  28,9  млн. грн. більше  минулого року.

На 3,8 млн. гривень (майже на 20 відсотків) зросли надходження з податку на прибуток порівняно з минулим роком (при зменшенні ставки податку з 25% до 21 %).

Платникам відшкодовано 6,4 млн. грн. податку на додану вартість, що дозволило запобігти вимиванню обігових коштів з підприємств.

 

Сектор взаємодії із ЗМІ
та громадськістю

22 серпня 2012

ОДПІ ВМРРЗГ, користувач 1ua
ВМРРЗГ ОДПІ
Тема: ПОДАТКОВА ІНФОРМУЄ >>>



оцінка запису: 1оцінка запису: 2оцінка запису: 3оцінка запису: 4оцінка запису: 5
оцінка запису: 5
(0|0)
ОДПІ ВМРРЗГ, користувач 1ua
ВМРРЗГ ОДПІ
Тема: ПОДАТКОВА ІНФОРМУЄ >>>

Приватний бізнес продовжує  розвиватися

На сьогодні на податковому обліку в Миргородській ОДПІ перебуває 6621 платників, з них: 1598 юридичних осіб, 5007 фізичних осіб  субєктів підприємницької діяльності та 16 самозайнятих осіб. Протягом звітного періоду взято на облік 246 субєтів господарської діяльності, з них 29 юридичних осіб та 217 самозайнятих осіб-підприємців. В  звязку з завершення проведення ліквідаційних процедур знято з обліку 412 субєктів господарської діяльності, з них 49 юридичних осіб та 363 фізичних осіб-підприємців. Зростання кількості підприємців які закриваються не свідчить про згортання бізнесу в регіоні, так як більшість із субєктів господарювання, які проводять  процедуру закриття не здійснювали діяльність на протязі декількох років.

 

Надходження від великих платників податків перевищили минулорічні показники  на 8,4 мільйона гривень

Статус великихплатників податків в регіоні в першому півріччі 2012 року мали 3 платника - ПРАТ «Пласт», ПРАТ «Миргородський завод мінеральних вод»  та ПРАТ «Миргородкурорт».

За перше півріччя 2012 року до державного бюджету великими платниками сплачено податків  в сумі 38,3 млн. грн., що на 8,4 млн. грн. більше ніж за аналогічний період 2011 року.

За словами в.о. начальника Миргородської ОДПІ Наталією Молочко на сьогодні для платників податків реалізується багато іноваційних проектів: центр сертифікації ключів електронного підпису, сервісні центр з обслуговування, горизонтальний моніторинг, «електронний кабінет  платника». Основна мета цих новацій  - це створення умов для розвитку бізнесу в Україні та оперативного надання якісних послуг платнику, що в свою чергу дасть можливість забезпечити добровільне виконання платниками податкових зобов'язань  та покращення інвестиційного клімату в країні. 

 

Податкові зобовязання з податку на прибуток в регіоні мінімізують 5 підприємств

Доходи таких платників склали 76,8 млн. грн., що в загальній суму доходів підприємств, що знаходяться на обліку в  податковому органі становить 26,8%.

Звичайно, такі платники не залишаються поза увагою податківців.

 

Проведеними заходами погашено податкового боргу понад 3 млн. грн.

За 6 місяців поточного року за рахунок вжитих податківцями заходів з погашення податкового боргу до Зведеного бюджету надійшло коштів у сумі 3,2 млн.гр

 

Звертаємось до платників податків Полтавської області!

Останнім часом на території області продовжують мати місце випадки неправомірних дій, вчинених невстановленими особами від імені керівників податкових органів ДПС у Полтавській області. Зокрема невстановлені особи здійснюють дзвінки на стаціонарні телефони приватним підприємцям, посадовим особам субєктів господарювання та пропонують зателефонувати нібито начальникам податкових органів області на мобільні телефони за номерами 063-126-46-25 та 095-416-07-01. При цьому особи, які називають себе начальниками податкових органів області, зазначають, що до податкової інспекції приїхала перевірка з Києва, і у звязку з цим пропонують підприємцям надати певну суму коштів. З цією метою підприємцям потрібно підїхати у визначене місце та передати готівку невідомій особі.  У разі відмови, погрожують податковим тиском на підприємницьку діяльність.

У випадку, коли до вас зателефонували невідомі, які під виглядом та від імені керівника чи співробітника податкової служби вимагають передачу коштів невідомим особам  та погрожують перевіркою, поповнення рахунку мобільного звязку, замовляють банкет чи столик в кафе, місце в готелі, та погрожують перевіркою, знайте, це шахраї.

Якщо ви, ваші рідні чи знайомі стали жертвами шахраїв, або вам стала відома будь-яка інформація про них, просимо негайно звертатися за номером 56-30-76 «телефон довіри» відділу внутрішньої безпеки при ДПС у Полтавській області УВБ ДПС України.

Просимо надати допомогу з метою припинення неправомірних дій.

ДПС у Полтавській області

 

Узагальнюючі податкові консультації

Податкова служба затвердила 19 узагальнюючих податкових консультацій по питаннях адміністрування податку на прибуток  підприємств, ПДВ, податку на доходи фізичних осіб, спрощеної системи оподаткування, організації та проведення перевірок платників податків, а також застосування штрафних санкцій за порушення норм Податкового кодексу України.

Докладніше з текстами узагальнюючих податкових консультацій можна ознайомитися на сайті ДПС України http://www.sts.gov.u...>www.sts.gov.ua

 

Розяснення податкового законодавства під час проведення семінару

В приміщенні Миргородської ОДПІ  проведено семінар для новостворених приватних підприємців, під час якого було розглянуто питання: щодо удосконалення податкового законодавства для платників єдиного податку,  подання податкової звітності в електронному вигляді, зокрема порядок отримання безкоштовних ключів електронного підпису,  порядок заповнення та подання форми №1ДФ, дотримання законодавства з питань оплати праці та останні новини податкового законодавства. Під час семінару підприємці отримали відповіді на запитання, які їх цікавили, а саме:

- Чи може підприємець-платник єдиного податку добровільно змінювати групу єдиного податку?
- Відповідно до пп. 298.1.5. п. 298.1.ст.298  Податкового кодексу України із змінами і доповненнями, за умови дотримання платником єдиного податку вимог, встановлених цим Кодексом для обраної ним групи, такий платник може самостійно перейти на сплату єдиного податку, встановленого для інших груп платників єдиного податку, шляхом подання заяви до органу державної податкової служби не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу.
- За яким номером можливо звернутися до нової телефонної лінії «Пульсу податкової»?
- Номер телефону гарячої лінії (044) 284  00  07, за яким можна звернутись зі скаргою на неправомірні дії співробітників органів державної податкової служби з 8-30 до 19-30. В неробочий час вмикається інтерактивний автовідповідач.

 - Де можна отримати безкоштовні ключі для подання податкової звітності в електронному вигляді?
-
  Представництво в Полтавській області знаходиться в приміщенні ДПІ у м. Полтава за адресою: 36008, м. Полтави, вул. Фрунзе, буд. 155, 3-й пов., каб.333, тел.: (053) 259-41-05

 

Чергова зустріч керівника з представниками бізнесу

Зустріч з представниками бізнесу  відбулась  нещодавно у приміщенні Миргородської ОДПІ. Темою зустрічі були зміни, що вносяться до Податкового кодексу України з 1 липня 2012року, зокрема для субєктів малого підприємництва. Про це учасникам зустрічі розповіла в.о. начальника Миргородської ОДПІ Н.В. Молочко. Також вона, звернула увагу присутніх на те, що до кінця 2012року діє мораторій на штрафні санкції для платників єдиного податку,  крім того,  вони можуть добровільно змінювати групу єдиного податку.

Черговий крок до удосконалення податкового законодавства

Підписаний Президентом України Закон № 4834-VI від 24.05.2012р. «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм»  та оприлюднений в газеті «Голос України» №117 від 27.06.2012р. значно полегшить діяльність приватних підприємців які обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.
За словами голови ДПС України Олександра Клименка «в законі враховані пропозиції податкової служби, що суттєво спрощують процедури адміністрування податків та прибирають бюрократичні перешкоди для підприємців».
Зокрема, цим законом вносяться зміни до Податкового Кодексу, в результаті яких платник єдиного податку отримує змогу змінювати ставку оподаткування «на пониження», тоді як в первинному варіанті спрощеної системи дозволявся тільки  перехід до вищої категорії.
Крім того, адаптаційний період для підприємців подовжено  до кінця 2012 року, а саме  штрафні санкції до платників єдиного податку за порушення у 2012 році порядку обчислення, правильності заповнення  податкових декларацій та повноти сплати  сум єдиного податку не застосовуватимуться. Податкова служба рекомендує платникам використати цей час на  вивчення особливостей спрощеної системи оподаткування, аби і в майбутньому до них не було претензій.
Згідно з прийнятими змінами, добровільна реєстрація платником ПДВ більше не передбачає дотримання спеціальних умов щодо розміру статутного капіталу або вартості активів у розмірі 300 тис. грн., необхідність здійснення поставки товарів / послуг платниками ПДВ протягом 12 календарних місяців в обсягах не менше 50% від оподатковуваних операцій.  Крім того, скорочено терміни видачі свідоцтва платника ПДВ з 10 до 5 календарних днів.
Визначено, що не застосовуються адміністративні стягнення (штрафи), передбачені статтею 164(1) Кодексу України про адміністративні правопорушення за неправильність заповнення у період з 1 січня по 31 грудня 2012 року платниками єдиного податку книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат.
Надано право обирати спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність з виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння (такі суб’єкти господарювання відносяться виключно до третьої групи платників єдиного податку, для таких платників ставка єдиного податку встановлюється у розмірі 5%).
Надано право обрати спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктам господарювання, які здійснюють курєрську діяльність та дільність з надання послуг звязку, що не підлягає ліцензуванню, реалізацію корисних копалин місцевого значення.
Уточнення що не є підставою для прийняття органом державної податкової служби у 2012 році рішення про відмову у видачі фізичній особі - підприємцю свідоцтва платника єдиного податку за наявності на день подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування податкового боргу з єдиного і фіксованого податків, який виник за наслідками обліку в податкових органах у лютому 2011 року, а також податкового боргу, який виник з єдиного податку за січень 2012 року.

23 липня 2012

ОДПІ ВМРРЗГ, користувач 1ua
ВМРРЗГ ОДПІ
Тема: ПОДАТКОВА ІНФОРМУЄ >>>

За перше півріччя поточного року легалізовано працю 83 громадян

Виплата заробітної плати у «конвертах» - тягар сучасності,  який несе за собою багато негараздів як країні, так і кожному з нас. На сьогодні легалізація заробітної плати - один з пріоритетних напрямків роботи податківців.

За перше півріччя 2012 року податківцями спільно з органами владипроведено 43 рейди по легалізації зайнятості населення. Виявлено 85 громадян, які працювали без оформлення та реєстрації у центрі зайнятості договорів про трудові відносини

Врезультаті проведених співбесід з субєктами господарювання трудові відносини оформлено з 83 найманими працівниками. До бюджету додатково надійшло 16,9 тис. гривень податків.

23 липня 2012

ОДПІ ВМРРЗГ, користувач 1ua
ВМРРЗГ ОДПІ
Тема: ПОДАТКОВА ІНФОРМУЄ >>>

Юристами Миргородської об’єднаної державної податкової інспекції на користь держави виграно судових спорів на 6,5 млн. грн.   

За результатами розгляду судових справ, стороною у яких виступає Миргородська обєднана державна податкова інспекція за 6 місяців поточного року на користь держави вирішено 96 справ на суму 6,5 млн. грн.. Протягом червня 2012 року фахівцями юридичного відділу Миргородської ОДПІ прийнято участь у 26 судових засіданнях. Завдяки злагодженій роботі юридичної служби інспекції, простежується динаміка якісного вирішення справ в судах на користь держави.

Крім того, проводиться постійна робота по забезпеченню юридичної служби досвідченими кадрами. На даний час важливим напрямком є розширення діапазону діяльності фахівців юридичних підрозділів та участь юристів у всіх напрямках життя податкової інспекції. Адже якісне супроводження податкових спорів  це імідж податкової служби та один з пріоритетних напрямків наповнення бюджету в цілому.

 

Кількість  платників єдиного податку фізичних осіб  збільшилась на десять з половиною відсотків

Станом на 1 липня 2012 року в Миргородській обєднаній державній податковій інспекціїзареєстровано 3068платників єдиного податку - фізичних осіб.

Це на 797суб'єкта підприємницької діяльності більше у порівняні з аналогічним періодом минулого року.

На зростання кількості представників малого та середнього бізнесу в країні та регіоні вплинуло, зокрема, запровадження нової моделі спрощеної системи оподаткування та підвищення рівня податкового сервісу

Пріоритетні напрямки роботи Миргородської об’єднаної державної
податкової інспекції

Під час проведення засідання «круглого столу», начальник Миргородської ОДПІ Олександр Петрович Зайченко розповів присутнім про нові сервіси для платників податків. Зокрема про можливість отримання безкоштовних електронних ключів цифрового підпису для подання звітності в електронному вигляді у Полтавському представництві Акредитованого центру сертифікації ключів, який знаходиться за адресою: м. Полтава,  вул. Фрунзе 155, 3 поверх,  каб. 333,  тел.: (053) 259-41-05.

Зазначив про пріоритетні напрямки роботи на друге півріччя поточного року по забезпеченню надходження коштів до бюджетів усіх рівнів.

Зосередив особливу увагу на результати опрацювання податкової звітності, проведення аналізу правомірності формування платниками податків податкового кредиту, а відтак відповідного визначення податкових зобовязань з податку на додану вартість, декларування податкових зобовязань з податку на прибуток.

Велику увагу також буде приділено якісному обслуговуванню та оперативне реагування на проблемні питання з наданням допомоги кожному відвідувачу Центру обслуговування платників податків, який відкрито у приміщенні Миргородської ОДПІ  в першому півріччі цього року.

 

Відповіді на запитання під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»

Нещодавно на запитання платників податків відповідала завідувач сектором взаємодії із ЗМІ та громадськістю Валентина Миколаївна Білоумцева під час проведення  телефонного звязку «гаряча лінія». На тему:  Новини податкового законодавства, спрощена система оподаткування. Узагальнюючі податкові розяснення та їх застосування.  Про можливість безкоштовного отримання електронного цифрового підпису для подання звітності в електронному вигляді. Доступ до публічної інформації та розгляд звернень громадян.

Наводимо відповіді на деякі питання з «гарячої лінії».

Який порядок звернення на особистий прийом до керівника органу ДПС?

Особистий прийом громадян посадовою особою органу ДПС проводиться у її прийомний день за графіком. Графік особистого прийому громадян із зазначенням прізвищ посадових осіб, які повинні приймати відвідувачів, часу й місця прийому розміщується у приміщеннях органів ДПС у місцях, зручних для вільного огляду та затверджується керівником органу.

Попередній запис на особистий прийом до керівників органів ДПС, їхніх перших заступників і заступників, керівників структурних підрозділів є обовязковим та закінчується не пізніше ніж за пять робочих днів до календарної дати прийому. У Миргородській ОДПІ попередній запис на особистий прийом здійснюється за телефоном 5-21-60.

За яким номером можливо звернутися до нової телефонної лінії «Пульсу податкової»?

До відома платників податків, - номер телефону гарячої лінії (044) 284  00  07, за яким можна звернутись зі скаргою на неправомірні дії співробітників органів державної податкової служби з 8-30 до 19-30. В неробочий час вмикається інтерактивний автовідповідач.

Сектор взаємодії із ЗМІ
та громадськістю

23 липня 2012

ОДПІ ВМРРЗГ, користувач 1ua
ВМРРЗГ ОДПІ
Тема: ПОДАТКОВА ІНФОРМУЄ >>>

23 червня 2012

ОДПІ ВМРРЗГ, користувач 1ua
ВМРРЗГ ОДПІ
Тема: ПОДАТКОВА ІНФОРМУЄ >>>

23 червня 2012

ОДПІ ВМРРЗГ, користувач 1ua
ВМРРЗГ ОДПІ
Тема: ПОДАТКОВА ІНФОРМУЄ >>>

За 5 місяців 2012 року до Зведеного бюджету України платниками податків Миргородщини сплачено 132,9 млн. грн. Про це повідомив Олександр Петрович Зайченко, начальник Миргородської ОДПІ Полтавської області ДПС на телефонний запит журналістів. Якщо говорити про Державний бюджет, то до нього спрямовано 80,8 млн. грн., що на 12,3  відсотка більше  в порівнянні з аналогічним періодом 2011р.

З покращенням обслуговування платників податків зростає рівень добровільної сплати

Рівень добровільної сплати податків до бюджетів всіх рівнів платниками Миргородщини з кожним роком зростає. Це свідчить про поступове усвідомлення громадськістю призначення податків  в  суспільстві.

Варто пам’ятати, що змінити життя на краще можливо лише за умови добровільної, рівномірної та своєчасної сплати податків, що дасть можливість  забезпечити соціальний захист та добробут кожної конкретної людини. Процвітання України залежить від нас з вами.

Новий сервіс від податкової служби для платників податків

Минулого тижня Державна податкова служба України відкрила акредитований Центр сертифікації електронних ключів. Голова служби Олександр Клименко пообіцяв платникам податків, що відтепер процедура отримання платником безкоштовного ключа електронного цифрового підпису займатиме не більше 25 хвилин.

Він також повідомив, що розгалужена мережа пунктів видачі та реєстрації електронних ключів працюватиме в 26 відділеннях в обласних центрах та 11 в Києві. Податкова служба має намір до кінця року відкрити такі установи і в районних центрах, інших великих містах.

Запропонований сервіс - це беззаперечні переваги саме  для платників податків,  оскільки податкову звітність  можна сформувати в електронному вигляді за допомогою спеціальних програм, перевірити  та направити до податкового органу.

Консультації за телефоном: 5-20-09, 5-63-64, 5-26-65.

 

Представництво Акредитованого центру сертифікації ключів в Полтавській  області розпочало роботу

Акредитований центр сертифікації ключів Інформаційно-довідкового Департаменту державної податкової служби (далі – Центр) надає послуги електронного цифрового підпису (далі – ЕЦП) органам державної влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям всіх форм власності, іншим суб’єктами господарської діяльності та фізичним особам з можливістю безоплатної видачі посилених сертифікатів відкритих ключів.

Під послугами ЕЦП слід розуміти реєстрацію заявників, надання у користування надійних засобів ЕЦП, допомогу при генерації відкритих та особистих ключів, обслуговування посилених сертифікатів ключів заявників (сертифікацію відкритих ключів заявників, розповсюдження та зберігання посилених сертифікатів ключів, управління статусом посилених сертифікатів ключів та розповсюдження інформації про статус сертифікатів ключів), надання послуги фіксування часу, консультативні послуги за зверненнями платників податків.

Сферою використання посилених сертифікатів Центру є організація електронного документообігу з використанням ЕЦП.

Представництво в Полтавській області знаходиться в приміщенні ДПІ у м. Полтава за адресою: 36008, м. Полтави, вул. Фрунзе, буд. 155, 3-й пов., каб.333, тел.: (053) 259-41-05.

Також розпочав роботу Офіційний інформаційний ресурс Акредитованого Центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту державної податкової служби за адресою http://www.cskidd.go...>www.cskidd.gov.ua

Автоматичне бюджетне відшкодування – тренд сьогодення

Забезпечення своєчасного бюджетного відшкодування сум ПДВ є пріоритетним і першочерговим завданням державної податкової служби України.

Обсяг сум ПДВ, який може бути повернуто на рахунки платників податків у автоматичному режимі, безпосередньо залежить від рівня досягнення платниками податків відповідності критеріям, визначеним п.200.19 ст.200 Податкового кодексу України від 02.12.10 №2755-VI із змінами і доповненнями (далі – Кодекс), сум, задекларованих до відшкодування, та результатів проведення аналізу з використанням спеціалізованої автоматичної системи.

Автоматичне бюджетне відшкодування відчутно мінімізує людський фактор та дає вагомий економічний ефект для представників соціально відповідального бізнесу, оскільки таке відшкодування платники одержують своєчасно, що дає можливість таким підприємствам не відволікати обігові кошти, а використовувати їх для розвитку реального сектору економіки.

Основними причинами неотримання платниками податків права на автоматичне бюджетне відшкодування ПДВ є, зокрема, невідповідність таким критеріям як рівень середньої заробітної плати, рівень визначення податкового зобов’язання з податку на прибуток до сплати до бюджету згідно з вимогами Кодексу.

Відсутність реєстрації продавцем податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних не дає права покупцю на податковий кредит

Згідно з пунктом 201.10 статті 201, з урахуванням пункту 11 підрозділу 2 розділу ХХ, Податкового кодексу України при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку - продавець товарів/послуг зобов'язаний надати покупцю податкову накладну після реєстрації її в Єдиному реєстрі податкових накладних. Відсутність факту реєстрації платником податку - продавцем товарів/послуг податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних не дає права покупцю на включення сум податку на додану вартість до податкового кредиту.

Податкова накладна є податковим документом і одночасно повинна відображатися у податкових зобов'язаннях і реєстрі виданих податкових накладних продавця та реєстрі отриманих податкових накладних покупця.

На даний час, на рівні Державної податкової служби України, реалізована можливість автоматичного співставлення даних відображених в Реєстрах виданих та отриманих податкових накладних з даними податкових накладних, які зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Щомісячно, після завершення граничного терміну подання податкових декларацій з податку на додану вартість, для платників з якими укладено договір про визнання електронних документів та якими не подано за звітний місяць Реєстр виданих та отриманих податкових накладних відповідно до вимог Податкового кодексу, або які мають встановлені розбіжності між даними Реєстру виданих та отриманих податкових накладних та Єдиного реєстру податкових накладних, ДПС України направлятиме відповідні інформаційні повідомлення в електронній формі.

Надання на вимогу платника податку, який отримав таке електронне повідомлення, документа у паперовій формі здійснюватиметься органом ДПС за місцем податкового обліку платника податку протягом трьох робочих днів.

Податковий борг – це відсутність моральної відповідальності суб'єкта господарювання перед суспільством.

Одним з основних обов'язків платника податків є сплата до бюджетів або державних цільових фондів відповідної суми коштів у порядку та у строки, визначені податковим законодавством України.

Однак, не всі платники добросовісно ставляться до виконання своїх обов'язків по сплаті податкових зобов'язань у значних розмірах, як до державного так і місцевого бюджетів.

Миргородською об’єднаною державною податковою інспекцією проводиться ряд заходів щодо ліквідації наявного податкового боргу платників податків. Так, по одному суб'єкту господарської діяльності сума податкового боргу становить 2002,8 тис. грн., який виник в результаті донарахувань по акту документальної перевірки.

З метою ліквідації податкового боргу інспекцією з дотриманням всіх процедур, визначених діючим податковим законодавством, проведено опис майна та зареєстровано податкову заставу в державному реєстрі застав майна. Крім того було подано позовну заяву до Полтавського окружного адміністративного суду про  стягнення заборгованості в судовому порядку. Адміністративний позов інспекції судом задоволено у повному обсязі.

З метою погашення податкового боргу описане майно підприємства передано на реалізацію до уповноважених підприємств. Після проведення прилюдних торгів та аукціонів до бюджету надійшло коштів у сумі 83,4 тис.грн у 2011 році та 38,3 тис.грн. у 2012 році. Всього на суму 121,7 тис.грн.

З початку року податківці виявили 65 нелегальних працівників

З початку року органами податкової служби при перевірці суб’єктів господарювання, які виплачували заробітну плату та інші доходи фізичним особам, порушення податкового законодавства встановлені у 87 відсотках. За наслідками перевірок донараховано майже 41 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб з врахуванням штрафних санкцій.

Виявлено 65 найманих осіб, праця яких використовувалася працедавцем без укладання трудових угод та без сплати податку до бюджету.

За результатами проведеної роботи залучено до оподаткування 62 найманих працівників, якими сплачено до бюджету 14,2 тис. грн.

Крім того, до державної реєстрації залучено 3 громадянина, які здійснювали підприємницьку діяльність без державної реєстрації.

Миргородському підприємству податківці нарахували 46 тисяч гривень податків разом з штрафними санкціями

В ході перевірки одного з підприємств встановлено, що в 2011 році, порушуючи вимоги Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VІ підприємство неправомірно скористалося податковою пільгою наданою податковим законодавством та не сплатило до державного бюджету податку на додану вартість в сумі 37 тисяч гривень. В наслідок чого за результатами проведеної перевірки донараховано до бюджету податок на додану вартість разом з фінансовою санкцією в розмірі 46 тисяч гривень, донараховані суми сплачені до бюджету в повному обсязі.

З початку року миргородськими податківцями проведено 36 документальних перевірок суб’єктів господарювання-юридичних осіб, по результатам яких  донараховано та узгоджено 584 тисяч гривень платежів, які в повному обсязі надійшли до бюджету.

Платники податків Миргородського району сплатили до Державної скарбниці майже 233 млн. грн.

У травні 2012 року до Зведеного бюджету податківцями Миргородської об’єднаної державної податкової інспекції було зібрано 67,5 млн. грн. податків та зборів. Державна скарбниця отримала 44,7 млн. грн., місцевий бюджет – 22,8 млн. грн.

   За січень-травні 2012 року до Зведеного бюджету надійшло 303,3 млн. грн., завдання виконано на 104,1%, додатково до бюджетів всіх рівні надійшло 11,9 млн. грн. До Державного бюджету зібрано 217,5 млн. грн., що становить 102,0%, додатково надійшло 4,2 млн. грн., а до місцевих бюджетів зібрано 85,8 млн. грн., що становить 109,9% та на 7,7 млн. грн. більше від встановленого завдання.

Надходження до Зведеного бюджету за січень-травень 2012 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросли на 29,5%, або на 69,1 млн. грн.

В здоровім тілі – здоровий дух!

На обласній спартакіаді Миргородську команду представляли 17 податківців! Довести, що у здоровому тілі - і дух здоровий, вкотре зібралися спортсмени - податківці області під час проведення традиційної Спартакіади податкової служби Полтавщини 2012 року. Цьогорічні змагання у 9 видах спорту проходили на базі ДОЦ 'Орлятко', що розташований у селі Матвіївка Котелевського району. До речі, спортивне свято зібрало рекордну за всю історію проведення змагань кількість учасників - 207 спортсменів з усіх податкових інспекцій області, серед яких 37 жінок. Свою спритність та майстерність спортсмени виявляли у міні-футболі, волейболі, армреслінгу, перетягуванні канату, гирьовому спорті, шахах, настільному тенісі, гімнастиці та бігу на 60 м 

Майстерність команди була визнана  у змаганнях з волейболу – отримано  перше місце, по результатам загального заліку – п’яте місце.

 

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю Миргородської ОДПІ

12 червня 2012

ОДПІ ВМРРЗГ, користувач 1ua
ВМРРЗГ ОДПІ
Тема: ПОДАТКОВА ІНФОРМУЄ >>>

27 квітня 2012

ОДПІ ВМРРЗГ, користувач 1ua
ВМРРЗГ ОДПІ
Тема: ПОДАТКОВА ІНФОРМУЄ >>>

27 квітня 2012


3


  Закрити  
  Закрити  

Розробка вебсайтів/мобільних додатків
+Реклама, питання по сайту
+380935941984 (Viber, WhatsApp, Telegram)